Back to top
  /  Noticias   /  Un text feminista inèdit dels anys 70

Teatro de la Riada rescata un text feminista inèdit dels anys 70

àrtic. BETEVÉ.

La companyia madrilenya recupera al Tantarantana ‘El contrato’, l’obra que Carmen Resino mai no va poder publicar.

Jasica i Nora són dues dones que comparteixen apartament i una relació no definida. Després de molt temps, ha arribat el moment de fer caure el mur que les ha oprimit i obsessionat, però que tenen prohibit per contracte. Tot i el simbolisme amb què Carmen Resino va vestir l’argument d’‘El contrato’ el 1973, el text va ser arraconat en un calaix i mai no es va poder estrenar ni publicar. Han hagut de passar més de 40 anys perquè arribés a mans de les impulsores de Teatro de la Riada, una companyia madrilenya que va néixer amb el propòsit de rescatar obres invisibilitzades de caire feminista escrites i protagonitzades per dones. La pròpia autora els va lliurar l’original mecanografiat, que encara conservava i que ara pren vida sobre l’escenari del Teatre Tantarantana, sota la direcció de María San Miguel i visuals d’Isaki Lacuesta.